Діяльність фонду розповсюджується на Житомир та область
Місія творити добро

Друзі, сьогодні, 28 квітня  2021 об 11.00 за адресою: проїзд Шпаковського, 15, відбулася  прес-конференція, присвячена будівництву благодійного реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю “Місії в Україну”.  

У конференції взяли участь: Олександра Олексіївна Башек, головний лікар реабілітаційного центру “Місія в Україну”, Ірена Йосипівна Венгловська, віце-президент Фонду “Місія в Україну”, Валентина Петрівна Піскунова, фінансовий директор фонду, Ольга Іванівна Юрченко, директорка Житомирського міського центру соціальних служб міської ради. 

Про майбутній реабілітаційний центр

Житомирський благодійний центр медико-соціальної реабілітації “Місія в Україну” для дітей з інвалідністю (нове приміщення) прийматиме дітей віком від 0 до 18 років, а саме: дітей з малозабезпечених, соціально незахищених родин, дітей-сиріт з інвалідністю, дітей з родин учасників АТО, а також тих, що мають важку або комплексну інвалідність. Показання для отримання послуг: ураження нервової системи, хвороби кістково-м’язової системи аутизм, дитячий церебральний параліч, генетичні порушення, затримка психомовленнєвого розвитку важкого ступеню. Команда Фонду має багаторічний досвід, унікальні методики та провідних спеціалістів у галузі реабілітації. 

Враховуючи потреби дітей з інвалідністю, міська рада м. Житомира виділила Фонду ділянку на правах оренди з правом забудови на території рекреаційної зони біля річки Тетерів. Проект розроблявся командою архітекторів США та України. Перед створенням проекту керівництво Фонду вивчало досвід подібних центрів в Європі та США. Фонд отримав усі необхідні дозволи та приступив до будівництва реабілітаційного центру. Закінчення будівництва очікується у 2022 році. 

Вартість проекту 81 млн грн. Фонд задіяв іноземних донорів для цього унікального проекту - побудови інноваційного благодійного реабілітаційного центру.

 

Про реабілітацію Місії на сьогодні 

Наразі МБФ “Місія в Україну” безкоштовно надає комплексні послуги медико-соціальної реабілітації для 300 дітей щорічно. Майже  на всі послуги реабілітації фонду є черги дітей, які очікують на допомогу. Послуги гуманітарних програм соціальної підтримки отримують понад 600 родин, які виховують дітей з інвалідністю у м. Житомирі та області. Міждисциплінарна команда розробляє індивідуальні програми реабілітації, що дозволяє отримати гарні результати. Крім допомоги дітям, Фонд також пропонує допомогу батькам - тренінги спеціалістів, групи підтримки, гуманітарну допомогу. Наразі існуюче приміщення Фонду є тісним, незручним і не дозволяє збільшувати кількість послуг та кількість дітей, які їх отримують. Потреба в таких послугах постійно зростає.

В Житомирській  області понад 6000 дітей з інвалідністю. Понад 2000 з них потребують послуги комплексної реабілітації, знаходяться поза межею бідності, не можуть собі дозволити реабілітацію в інших областях. Ця цифра щорічно зростає. Новий центр створить умови для реабілітації та підтримки самих незахищених з них.  

Статистика фонду 

З 1998 р допомогою Фонду охоплено 9500 жінок, понад 3500 родин з дітьми з інвалідністю,  профілактикою ризикованої поведінки 140 000 молоді та жіночих колективів. 

Про підстави для будівництва (документи в процесі завантаження)

  1. Меморандум про співпрацю між Житомирською міською радою та Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну»
  2. Договір суперфіція, укладений Житомирською міською радою з Міжнародним благодійним фондом 30.09.2016 про надання у користування Міжнародному благодійному фонду земельної ділянки площею 1 га. 
  3. Договір суперфіція, укладений Житомирською міською радою з Міжнародним благодійним фондом 27 грудня 2019  про надання у користування Міжнародному благодійному фонду земельної ділянки площею 1 га.
  4. Проектна документація 
  5. Експертиза на проектну документацію
  6. Дозвіл на будівництво
  7. Договір з підрядником 

 

Про призупинення будівництва

На сьогоднішній день маємо зупинити будівництво за рішенням Господарського суду Житомирської області через позов місцевої прокуратури  в особі ГУ Держгеокадастру у Житомирській області. 

Справа перебуває на розгляді в суді. Маємо сподівання на справедливе та об'єктивне рішення суду, що буде враховувати суспільну необхідність у сучасній комплексній реабілітації дітей з інвалідністю та інтереси громади. 

Станом на 23.06 будівництво відновлене.